Playful Arts Sessions @ Willem Twee Kunstruimte

Playful Arts Sessions: The Encounter
8 juni 2017 17.00 – 22.30 uur
Willem Twee ‘s-Hertogenbosch
www.playfulartsfestival.com

Op donderdag 8 juni start het avondvullende programma om 17.00 uur met twee voorstellingen in de Grote Ruimte en een diner in Hangop. Na de heerlijke maaltijd start onder leiding van een moderator het gesprek met de toonaangevende kunstenaars The 100Hands, Louise Orwin (UK) en Eugénie Pastor. Zij maken werk dat verschillende disciplines overstijgt en samenbrengt: beeldende kunst, podiumkunst en playful design.

Voor de Early birds
Bestel je voor 18 mei je ticket, dan ontvang je € 5,- korting. Je betaalt dan € 20,- (in plaats van € 25,-) voor een avondvullend programma, inclusief maaltijd.
Tickets verkrijgbaar via:
https://www.willem-twee.nl/event/playful-arts-sessions/

Over de voorstellingen en kunstenaars:

Voorstelling The Loneliness of Crowds
“De eenzaamheid van de menigte” is een immersieve ervaring voor twee geblinddoekte mensen, ontwikkeld door Louise Orwin en Eugénie Pastor voor Forest Fringe op Latitude Festival (2016). De kunstenaars creëren tien minuten lang de ervaring van een festivalmassa.

Louise Orwin is een Britse live art kunstenaar, onderzoeker, schrijver en performer. Haar werk kenmerkt zich door brutaliteit versus persoonlijke kwetsbaarheid en het betrekken van het publiek bij intieme ervaringen. In haar werk focust ze zich op de toevallige ontmoeting met een vreemdeling. Ze speelt hierbij met stereotype opvattingen van het vrouwelijke in de populaire cultuur.

Eugénie Pastor is een Franse kunstenaar, performer, muzikant en theatermaker, woonachtig in Londen. Ze is sinds 2009 associate kunstenaar bij het Little Bulb Theatre, waarvoor ze award winnende voorstellingen bedacht en uitvoerde. Hiernaast werkt ze freelance performer met gerespecteerde theatermakers als Tom Penn, Edith Tankus, Glen Neath en David Rosenberg. Haar werk is vertoond op festivals en in theaterhuizen in Engeland en daar buiten.

Voorstelling 25Feet
Spelen met afstand en nabijheid
In 25 Feet nodigt The 100Hands het publiek uit op de vloer. Met tape trekken ze lijnen. De afstanden daartussen zijn op antropologische grondslag vastgesteld en worden benoemd als publiek, sociaal, persoonlijk of intiem. Dan begint het spel.
Deze voorstelling maakt heel direct voelbaar hoe afstand en nabijheid frictie oproepen. De bewegingen, gebaseerd op uitvergrote dagelijkse handelingen, spelen hierin een belangrijke rol.

The 100Hands
Sinds 2014 maken Jasper Džuki Jelen (NL/SI)en Mojra Vogelnik Škerlj (SI)interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Vanuit hun achtergrond in moderne dans, architectuur en martial arts ontwikkelden ze een fysiek, tactiel en acrobatisch dansvocabulaire dat zich sterk verhoudt tot de ruimte. Hun open en speelse houding nodigt uit om mee te spelen en onderdeel te worden van de voorstelling.
The100Hands reist langs internationale festivals, en boekte succes in België, Egypte, Zweden, Denemarken en Duitsland. Sinds afgelopen seizoen veroveren ze ook Nederland. De menselijke en fysieke benadering spreekt een brede doelgroep van alle leeftijden aan.

Over de organisatie
Playful Arts Sessions wordt georganiseerd door Playful Arts Festival, een initiatief van Wave of Tomorrow en zo-ii. Willem Twee kunstruimte en de Gemeente ’s-Hertogenbosch ondersteunen de Sessions.

Edgar Rice Soiree - Sef Receveur
Edgar Rice Soirée van Douglas Wilson (idee), Adam Henriksson (installatie), David Kanaga (music+sfx) and Thomas Perl (code)