THE ART OF WAITING

The Art of Waiting
juni – oktober 2017

openbare ruimte’s-Hertogenbosch, Amsterdam, Tilburg, Eindhoven
anja-niemi-do-not-disturb-2011

Foto: Anja Niemi, Do not disturb (2011)

Wachten. Een moment waarop verveling genadeloos toeslaat. De meesten vinden wachten een verspilling van tijd en vullen deze tijd met andere dingen. Maar verveling is één van onze waardevolste emoties. Het is het moment waarop je je identiteit vormt gebaseerd op ervaringen, rollen, gebeurtenissen, gevoelens en ideeën. Het is het moment waarop je niet gestuurd wordt door iemand anders en daarmee een belangrijke vorm van persoonlijke autonomie. Het is tevens het moment waarop inspirerende nieuwe ideeën ontstaan omdat er tijd is om alle losse indrukken aan elkaar te knopen.[1]

De internetgeneratie is altijd bezig. Bang om nutteloos te zijn in een wereld met zoveel mogelijkheden en waar je via social media constant ziet hoe anderen hier een invulling aan geven. The Art of Waiting benadrukt het belang van verveling en stimuleert dit op een positieve manier. De centrale conceptdrager is een wachtruimte zonder prikkels die in vier steden in de openbare ruimte geplaatst wordt, om daar ook mensen te bereiken die niet snel uit zichzelf naar een kunstinstelling gaan. 

Momenteel werken we aan een verdiepend programma i.s.m. The School of Life, Tilt en MU om op filosofische, literaire en artistieke wijze ervoor te zorgen dat millennials zich meer bewust zijn van de positieve effecten van een moment niets doen.