Playful Arts Sessions #2 – WANDERLUST

Met Thom Kiraly, Sebastian Quack en Aïda Gómez.
woe 13 dec 2017 | 19.00 – 22.30 uur
@ Willem Twee (Hangop) ’s-Hertogenbosch

#urban interventions #openending #collaborationaldesignprocesses #drifting #derive #sharedenvironment #livingtogether #fun

Op de thema-avond WANDERLUST – Playful Arts Sessions #2 worden twee verschillende stedelijke verkenningen beleefd en onderzocht.

DRIFT CLUB
Maak jezelf klaar voor een ongeplande reis door de stedelijke omgeving en laat je intuïtie je gids zijn. Thom Kiraly en Sebastian Quack laten je in deze wandeling een diep gevoel van verkennen en ontdekken ervaren terwijl je naar een soundtrack luistert. Guy Debord, stichter van de Situationistische Internationale, introduceerde het ‘rondstruinen’ idee in 1956 en heeft sindsdien vele kunstenaars geïnspireerd. De Drift Club van Kiraly en Quack wordt over de hele wereld uitgevoerd en duurt minimaal één tot maximaal 24 uur.


Drift Club van Thom Kiraly en Sebastian Quack

STADSE SPEELTUIN VAN AÏDA GÓMEZ
De tweede wandeling wordt verzorgt door kunstenaar Aïda Gómez. Met grappige visuele toevoegingen aan bestaande, saaie stadselementen slaagt zij erin om opmerkzame mensen deelgenoot te maken van haar eigen ‘stadse speeltuin’. Haar missie is om de voorgeprogrammeerde waarneming van mensen te doorbreken. Dit doet zij bijvoorbeeld door posters met woordgrappen in de openbare ruimte te plaatsen en Tetris te spelen met vermiste muurdelen in een metrostation in Berlijn.


Werk van Aïda Gómez

PROGRAMMA
19.00 Ontvangst Willem Twee
19.15 Drift Club van Thom Kiraly en Sebastian Quack*
20.30 Stadsverkenning van Aïda Gómez*
21.45 Nagesprek o.l.v. moderator
22.30 Einde

* De wandelingen vertrekken vanuit de Willem Twee en vinden daarna plaats in de directe omgeving waarvan de exacte plaats niet te voorspellen is. Tip: kom op tijd om niets te hoeven missen.

De avond wordt verzorgd door Playful Arts Festival, een samenwerking tussen playful culture curator Zuraida Buter (zo-ii) en kunstorganisatie Wave of Tomorrow, die gehuisvest is in de Willem Twee. We bedanken de Willem Twee en Gemeente ’s-Hertogenbosch voor de ondersteuning van het programma.

Zie voor meer informatie over de kunstenaars:
http://sebastianquack.com | https://instagib.wordpress.com | http://www.aidagomez.info

Over de organisatie:
www.playfulartsfestival.com | www.zo-ii.com | www.waveoftomorrow.com

Over de host en locatie:
https://www.willem-twee.nl