MINITOPIA – Dromen over anders wonen

MINITOPIA, DROMEN OVER ANDERS WONEN
OPEN: WOENSDAG 10.00 – 17.00 UUR, ZATERDAG 12.00 – 17.00 UUR
@ MINITOPIA, Eekbrouwersweg 12, ‘s-Hertogenbosch

Op 9 juni 2016 was de kick-off van de droomlocatie Minitopia. Aan de Sint Teunislaan in ‘s-Hertogenbosch gaat Rezone in samenwerking met Zayaz en Droomstad Den Bosch tot eind 2017 ‘Dromen over anders wonen’. Elke woensdag en vrijdag is het terrein te bezoeken. Check onze agenda voor alle programmaonderdelen die op Minitopia plaatsvinden.

Vanaf juni 2016 zijn we gestart met het presenteren van alternatieve woonvormen en zijn inmiddels een toonaangevend voorbeeld op dit gebied. Det terrein aan de St. Teunislaan en Eekbrouwersweg lag al tien jaar braak. Rezone heeft via Droomstad Den Bosch en met toestemming van Zayaz het terrein organisch laten groeien tot woonexperiment. Inmiddels staan er 5 huisjes op het terrein wat volgens de permacultuur is ontgonnen, er zijn 2 inhoudelijke debatten, een filmavond, diverse picknicks en rondleidingen georganiseerd. Ook is er een waterbron geslagen en alternatieve riolering aangelegd.

Midden op het terrein is een tijdelijke werkruimte opgeblazen van waaruit we werken en debatteren over en met nieuwe woonvormen. Voor deze tijdelijke terreininvulling wordt onderzocht hoe wonen duurzamer, slimmer en beter afgestemd op de bewoners kan worden. Dat doen we niet alleen, maar samen met SPARK, Mill Home, de HAS, het Jeroen Bosch College, Leidi Haaijer, Ateliers Beheer Stichting en inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch en iedereen die geïnteresseerd is in andere woonvormen. We zijn trots dat de Gemeente ‘s-Hertogenbosch ons project ondersteunt.

We hopen je te zien!

 

DEBAT MINITOPIA

 

 

 

 

 

 

 

MINITOPIA

 

Mill Home Single 2

Mill Home, een modulair woonsysteem